MPlayer - The Movie Player




Az MPlayer egy film lejátszó, ami rengeteg operációs rendszer alatt fut (lásd a dokumentációt). Lejátsza a legtöbb MPEG/VOB, AVI, Ogg/OGM, VIVO, ASF/WMA/WMV, QT/MOV/MP4, RealMedia, Matroska, NUT, NuppelVideo, FLI, YUV4MPEG, FILM, RoQ, PVA fájlt, többet közülük natív támogatással, XAnim-mal és Win32 DLL codec-ekkel. Nézhetsz VideoCD-t, SVCD-t, DVD-t, 3ivx-et, DivX 3/4/5-öt, WMV-t és akár még H.264-es filmet is..

Az MPlayer másik nagyszerű tulajdonsága a sok támogatott kimeneti vezérlő Működik X11, Xv, DGA, OpenGL, SVGAlib, fbdev, AAlib, DirectFB, de még GGI, SDL (és ezen a módon minden általa támogatott vezérlő), VESA (minden VESA kompatibilis kártya, még X11 nélkül is!) és néhány alacsony szintű, kártyaspecifikus vezérlő (Matrox, 3Dfx és ATI) alatt is! Legtöbbjük támogat szoftveres vagy hardveres nagyítást, így a filmek teljes képernyőn élvezhetők. Az MPlayer támogat néhány hardveres MPEG dekódoló kártyát, mint például a Siemens DVB, DXR2 és a DXR3/Hollywood+.

Az MPlayer van egy onscreen display (OSD) funkciója a státusz információk megjelenítéséhez, szép élsímított árnyékolt feliratokkal és a billentyűzettel történő vezérlésre reagáló vizuális visszajelzéssel. Európai/ISO 8859-1,2 (magyar, angol, cseh, stb.), cirill és koreai betűtípusok támogatása 12 felirat formátummal együtt (MicroDVD, SubRip, OGM, SubViewer, Sami, VPlayer, RT, SSA, AQTitle, JACOsub, PJS és a saját: MPsub). A DVD feliratok (SPU stream-ek, VOBsub és Closed Captions) is támogatottak.


0 $type={blogger}:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések